Ha cégtulajdonos vagy, és vannak alkalmazottaid, akkor bizonyára fontos, hogy a munka jól el legyen végezve. A munkás ne henyéljen, ne lopjon, megbízhatóan végezze el a feladatot. Gondolom, te sem örülnél, ha az alkalmazottak az itt felsoroltakon kívül, még balesetet is okoznának, akár halálos kimenetelűt.  Precíz szakember, mindig pontosan végzi a dolgát, most azonban megtörtént a baj, elmulasztotta megtenni a kötelező biztonsági intézkedéseket.

Mégis hogy történhetett?

www.alkoholszondabolt.hu - reszeg munkavallaloA munkavállaló még munka előtt elment a kocsmába, ivott egy menüt, hogy jobban induljon a nap. Fél deci kommersz minőségű rövidital egy korsó sörrel lekísérve, mindezt persze éhgyomorra. Alkoholos állapotban pedig kevésbé tudja elvégezni 100%-ban a rábízott feladatokat. Sőt súlyos károkat okozott, még egy családot is tönkretett az ivás következményeként, hogy a kollégájára véletlenül ráborította a teherautóval a beton alkotóeleméül szolgáló sódert. A munkahelyi alkoholfogyasztás egyre nagyobb problémát jelent.

Te, mint munkáltató mit tehetsz e balesetek megelőzése érdekében?

Az, hogy a munkavállaló iszik, az egy dolog, viszont a te feladatod az, hogy ittas állapotban ne dolgozzon. Ezt alkoholszondák használatával lehet kiküszöbölni. Az alkoholszondák legtöbb olcsóbb alsóbb kategóriás típusa csak játékszernek tekinthető és nem mutatnak megbízhatóan megfelelő értéket. (Megjegyzés: Cégeknek, Önkormányzatoknak érdemes a 20 ezer forintos árkategória felett válogatni.)

alkoholszondabolt.hu - ittas-munkasEgy jobb alkoholszondával kapott eredmény után eldöntheted, hogy engeded-e dolgozni vagy sem. Egy-egy szondáztatás alkalmával nemcsak az ittas munkavállalót szűröd ki, hanem híre megy a munkahelyen, és így kevésbe fognak alkoholt fogyasztani, mert tartanak attól, hogy bármikor megszondáztathatják őket. A munkahelyet pedig egyik sem akarja elveszíteni.

Ha tudod ellenőrizni a munkavállaló alkoholos befolyását, akkor abból csak profitálhatsz. Egyrészt a munkarendesen el lesz végezve, hanyagság és trehányság nélkül, másrészt, ha nem lesz baleset, akkor nemcsak tragédia előzhető meg, hanem a hatóság sem fog a nyakadra járni. Ez utóbbi is igen fontos, mert ha elkezdik a vizsgálatot, akkor a céged működésért a vizsgálat idejére felfüggeszthetik, ez pedig jelentős bevételkiesést eredményezhet.

A magyar közigazgatásban és a bírósági rendszerben ismeretes a szignalizáció. Ez azt jelenti, hogy ha például van egy jogvitád a munkaügyi bíróságon valamelyik alkalmazottad miatt, akkor ha valami gyanúsat találnak a cégeddel kapcsolatosan, pl: fiktív számlázás gyanúja, akkor feljelenthetnek, és büntetőeljárás is indulhat ellned. Ezért fontos, hogy ne legyen baleset, és kerüld el a hatósági beavatkozást.

Ha mindent megteszel a balesetek megelőzése érdekében, akkor a hatósággal nem valószínű, hogy dolgod lesz. Hosszútávon az alkoholszonda használata kifizetődőd az előbb említett indokok alapján.

Mit javaslunk?

1. Ha még nem ellenőrizted a munkavállalóid, akkor érdemes fokozatosan bevezetni a heti vagy napi rutinba. Pár perc (munkások számától függ természetesen) megér egy egész napos fegyelmet.

2. Ha már szúró próba szerűen ellenőrzöl az nagyszerű. érdemes azonban meglepetésszerűen is előállni egy egy ellenőrzéssel akár a délutáni órákban, akár a kora reggeliekben. Lényeg, hogy legyen meglepetésszerű. Az ellenőrzéseket se ajánljuk séma szerűen beütemezni mert pár hét vagy hónap után a szemfülesebbek körbe adják az infót és ismét ki van játszva a rendszer.

3. Ha valakit nagyokon csíptél legyen következménye és következetesen alkalmazd. Pl: Fizetés vagy bónusz megvonás-levonás, juttatások megvonása, elbocsájtás.

A munkahelyi alkoholfogyasztásnál maga  a meglepetésszerűen és következetesen alkalmazott rendszer az ami visszatartja  munkásokat. Ha fel tudják mérni a kockázatot és tudják is, hogy nem csak a levegőbe beszélsz, akkor szinte nullára szorítható vissza az alkoholfogyasztás.

Figyelem!

Érdemes betartani a fokozatosságot, mert a hirtelen jött “megszorítás” felzúdulást és munkaerő-vándorlást okozhat, ami senkinek sem jó. Azonban hosszútávon elfogadóbbak az emberek és jobban toleráljak a fokozatos változásokat kis léptékben.