Most összeszedtük neked a legnagyobb tévhiteket, arról hogy mivel lehet átverni a rendőrségi alkoholszondákat.

Íme a nyertesek:

  1. Bon-bon meggy

A legnagyobb taktikusok mindig tartanak a kocsiban egy doboz bon-bon meggyet, amiből azonnal bekapnak egyet, ha igazoltatásra kerül a sor. Így meglesz a enyhe alkoholos lehellet és a bizonyíték is amire fogni lehet a szonda „téves” állását. Sajnos nem sajnos, az ilyen édességekben rendkívül kevés a szesz, hogy egy tucatnyi is csak pár tized százalék eltérést mutat. Kutatások szerint több doboz bon-bont kellene, ahhoz elfogyasztani, hogy mérhető mennyiséget mutasson ki az alkoholszonda.

  1. Jégkocka szopogatás

A jégkockát a lehelet lehűtése miatt használják a taktikusok, de sajnos a legtöbb esetben hiába. A hideg légzés alacsonyabb vérszintnek megfelelő alkohol értéket mutat. Viszont a korszerű szondák automatikusan korrigálják az eltérés, így ez a kiskapu is bezáródik.

  1. Egy centes euro

Sokan az egy centes euro szopogatására esküsznek, amit a réztartalmával magyaráznak, ami semlegesíti a levegő alkohol tartalmát. Viszont sajnos apró mérete miatt ez sem jelent megoldást a büntetés elkerülésére.

  1. Fúvóka befogása

„Ha befogom a szonda fúvókáját a nyelvemmel, akkor nem jelzi ki az alkohol tartalmat”. Ez egy városi legenda, mivel a hagyományos szondákat hevülésig kell fújni, de mivel nem jut be levegő, így hideg marad.

  1. Dianás cukor

A dianás cukor fogyasztása a bon-bon megy kategóriába sorolható. Hiába tömöd magadba marék számra a szonda mutatója sajnos nem emelkedik értékelhető szintre.

 

Akkor mégis mi a megoldás?

 

Sajnos nincsenek csoda szerek és technikák, amik csettintésre becsapják a mérő eszközöket. A megoldás a tudatosságban és az előrelátásban rejlik.

Ha hozzávetőlegesen tudjuk, hogy az egyes alkohol fajtáknak mennyi a felszívódási ideje és van rá megfelelő alkoholszondánk, amivel mérni tudjuk az eredményt, akkor azzal megóvjuk magunkat a jogosítvány elvesztésétől vagy drámai esetben még a börtöntől is!

Ezért összeszedtük neked az egyes alkohol fajták alkohol szintjét és felszívódási idejét, hogy tudj kalkulálni.

.